Abonneren  Inloggen

Gouden postzegel André van Duin binnen 24 uur uitverkocht

25 juni 2024

Ter gelegenheid van het 60-jarig artiestenjubileum van André van Duin heeft PostNL speciale postzegels uitgebracht. Met de postzegels wil PostNL de indrukwekkende carrière eren van de imitator, komiek, filmster, zanger, tekstschrijver, programmamaker en presentator.

Het postzegelvel "André van Duin 60 jaar publiekslieveling" toont foto's die verschillende aspecten van André's carrière belichten. De zes postzegels zijn 180 graden ten opzichte van elkaar geplaatst, met drie postzegels linksonder en drie rechtsboven. Op de velrand zijn twee grote portretten van André toegevoegd, één uit 1964 en één recent portret, waarbij de kleuren omgekeerd zijn voor een opvallend contrast. Grafisch ontwerper Sandra Smulders uit Gouda ontwierp de postzegels.

Bijzondere momenten

Smulders koos onderwerpen die André nauw aan het hart liggen, zoals het televisieprogramma Animal Crackers, de Dik Voormekaar Show en zijn toespraak op de Dam tijdens de Nationale Dodenherdenking in 2021. Ook bevat het postzegelvel beelden van zijn eerste doorbraak en zijn huidige rol als presentator van Heel Holland Bakt. Het laatste beeld toont André thuis in zijn eigen studio.

Gouden postzegel

Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum van André van Duin heeft PostNL ook een gouden postzegel uitgegeven. Elke postzegel is gemaakt met 24-karaat goud waarop een portret van André van Duin staat. Het eerste exemplaar hiervan kreeg André, net als het eerste exemplaar van het postzegelvel, gisteren uitgereikt door Herna Verhagen, CEO van PostNL. De beperkte oplage (750 stuks) van de gouden postzegels, geleverd in een speciaal bewaardoosje met een certificaat van echtheid was binnen een dag uitverkocht.

Bron en afbeeldingen:PostNL


Geen nieuws missen? Ontvang iedere week het laatste nieuws in je inbox