Abonneren  Inloggen

Samenwerking Canon en HEIDELBERG op inkjet-gebied

30 mei 2024

Canon en Heidelberger Druckmaschinen AG (HEIDELBERG) gaan een wereldwijde verkoop- en servicesamenwerking aan op het gebied van inkjet. De gezamenlijke focus ligt daarbij op het ondersteunen van commerciële printbedrijven die ernaar streven hybride offset/digitale productie op te zetten.

HEIDELBERG zal zijn technologieportfolio uitbreiden door een eigen inkjetproductfamilie te introduceren, gebaseerd op de onlangs aangekondigde Canon B2-velleninkjetpers en de B3-velleninkjetpers. Beide persen zullen worden geïntegreerd in de HEIDELBERG Prinect-workflow; Service en Saphira-inkt worden geleverd via HEIDELBERG.

‘Uniek erfgoed’

Akira Yoshida, President & CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Canon Production Printing Holding B.V.: ‘Canon heeft aanzienlijke energie en investeringen gestoken in het ontwikkelen van zijn toonaangevende inkjettechnologie en het geven van een duidelijk toekomstbeeld aan klanten in de commerciële printindustrie. HEIDELBERG beschikt over een uniek erfgoed, een uitgebreid klantenbestand en diepgaande kennis van de behoeften van commerciële drukkerijen. We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met HEIDELBERG de overstap naar gemengde offset/digitale productie zal versnellen en transformatieve innovatie mogelijk zal maken voor veel meer offsetdrukkerijen wereldwijd.’

‘Ideale partner’

Dr. David Schmedding, hoofd verkoop van Heidelberger Druckmaschinen AG, zegt: ‘We zijn ervan overtuigd dat Canon de ideale partner is voor HEIDELBERG om onze klanten te ondersteunen met de beste inkjetperstechnologie in zijn klasse, ondersteund door diepgaande expertise in digitale toepassingen en bedrijfsprocessen. Ons doel is om drukkerijen die tegelijkertijd vellenoffset- en digitale persen exploiteren, een aantrekkelijk en geïntegreerd service- en productportfolio te bieden. Daarom zijn we blij dat we onze klanten innovatieve industriële inkjetpersen kunnen aanbieden die zijn geïntegreerd in onze Prinect-workflow, zodat we een flexibele en kosteneffectieve autonome productie kunnen realiseren.’

Het nieuwe inkjetportfolio van HEIDELBERG is te zien in hal 1 op Drupa 2024. Bezoekers kunnen een technologieanimatie van de nieuwe B2-velleninkjetpers zien op de Canon-stand in hal 8a. De pers zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2025 verkrijgbaar zijn.

Bron: HEIDELBERG


Wat kun je op Drupa verwachten en wat mag je niet missen? Ontvang de gratis PRINTmatters Drupa-special!