Abonneren  Inloggen

Diverse nieuwe modellen Canon te zien op drupa 2024

29 maart 2024

In de aanloop naar drupa 2024 heeft Canon deze week diverse nieuwe modellen geïntroduceerd. Onder andere een nieuwe serie rotatieve inkjet-productieprinters met de naam ProStream 2000, de nieuwe ProStream 3160 en twee nieuwe modellen in de ColorStream 8000 serie zullen te zien zijn op drupa.

De ProStream 2000 wordt geïntroduceerd als een nieuwe serie rotatieve inkjet-productieprinters voor commerciële printproducenten en bedrijfscommunicatiebureaus die op zoek zijn naar een aantrekkelijke kosten/prestatieverhouding voor toepassingen op media tot 150 g/m2 en op ongecoat papier. De ProStream 2000 serie print met een snelheid tot 133 m/min op standaard offset gecoate, ongecoate en inkjet-geoptimaliseerde media van 28 tot 150 gsm.

ProStream 3160

De nieuwe ProStream 3160 wordt voorgesteld als het 160 m/min topmodel binnen de ProStream 3000 serie. Een nieuwe polymeer pigment inktset, die ook is geïntegreerd in de ProStream 2000 serie, zorgt voor een hoge, consistente offset-achtige printkwaliteit bij nominale snelheid, terwijl het bereik van media-gramgewicht/snelheid wordt uitgebreid. Zowel de ProStream 2000 serie als de ProStream 3160 maken een ultrasnelle productie mogelijk, waardoor printproducenten nog hogere volumes kunnen verplaatsen van offset en oudere technologieën.

ColorStream

Daarnaast breidt Canon de ColorStream 8000 serie uit met twee nieuwe modellen, de ColorStream 8200 en 8110. De ColorStream 8200 is nu het meest productieve model in de serie, met een maximumsnelheid tot 200 meter per minuut. Met een snelheid van 110 meter per minuut is de ColorStream 8110 volgens Canon geschikt voor commerciële printbedrijven (PSP's) die willen investeren in een nieuwe ColorStream-printer met behoud van de bestaande nabewerkingssystemen.

Arizona 2300 FLXflow

De Arizona 2300 serie met FLXflow-technologie introduceert nieuwe productiviteitskenmerken binnen het assortiment flatbed-printers. De Arizona 2300 FLXflow is bedoeld voor de middelhoog tot hoogvolumemarkt voor grootformaat grafisch beeldmateriaal en ondersteunt een breed scala aan substraten en toepassingen.

Deze modellen zullen te zien zijn op drupa 2024. Naast een aantal andere oplossingen en technologieën van Canon, is daar ook de eerste publieke preview buiten Japan van de nieuwe LabelStream LS2000. Deze digitale etikettenprinter is ontworpen voor labelprinting op industriële schaal.

Canon is tijdens drupa 2024 te bezoeken in hal 8a, stand B41-1 tot en met B41-8.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief