Abonneren  Inloggen

Virtùmedia en Bazarow.com nemen de Boekenkrant over

6 oktober 2023

Uitgeverij Virtùmedia en boekenplatform Bazarow nemen per vandaag de Boekenkrant over van Uphill Battle uitgevers. De Boekenkrant is in 2007 opgericht met als missie om de fysieke boekhandels te ondersteunen. De krant wordt in een oplage van 19.000 exemplaren verspreid via boekhandels, bibliotheken en scholen in Nederland en Vlaanderen.

Virtùmedia is de uitgeverij van Pepijn Dobbelaer, zijn broer Roeland Dobbelaer is hoofdredacteur van Bazarow.com. De broers zijn eigenaar van diverse mediabedrijven in Zeist. Roeland Dobbelaer wordt uitgever van de Boekenkrant. ‘De Boekenkrant is een prachtige krant, helemaal voor en door het boekenvak gemaakt. Het geeft al jaren informatie aan vele duizenden boekenliefhebbers over de nieuwste boeken. Het is heel jammer als de krant zou verdwijnen. Daarom zijn we verheugd dat de krant in ons uitgeefhuis in Zeist een plek krijgt en zo een doorstart krijgt. Uiteraard zullen we intensief gaan samenwerken met ons online boekenplatform Bazarow’, zegt hij over de overname.

Een gezonde toekomst

Jan Louwers van Uphill Battle uitgevers over de overname: ‘De Boekenkrant heeft door de jaren heen kunnen rekenen op steun en waardering van boekhandelaren, uitgevers en natuurlijk lezers. Iedere editie werd met veel passie gemaakt door een enthousiast team. Helaas was het financieel niet meer mogelijk om de uitgave zelfstandig voort te zetten. Ondanks de teleurstelling dat we moesten stoppen met de Boekenkrant doet het me wel goed dat Pepijn en Roeland Dobbelaer nu hun schouders onder het blad gaan zetten. Als onderdeel van een grote sterke uitgeverij met alle schaalvoordelen die dat met zich meebrengt heeft de Boekenkrant daar een gezonde toekomst, daar ben ik van overtuigd!’

Virtùmedia en Bazarow nemen alle activiteiten van de Boekenkrant over. Ook alle lopende abonnementen van boekhandels, bibliotheken, scholen en particulieren worden overgenomen. De jaarafspraken die met uitgeverijen zijn gemaakt worden ook voortgezet. In oktober 2023 verschijnt er weer een editie van de Boekenkrant.

Bron en afbeelding: Virtùmedia


Geen nieuws missen?

Abonneer je op de gratis nieuwsbrief van PRINTmatters