Abonneren  Inloggen

In China koop je voor een paar euro 1 print-on-demand exemplaar van je boek. Hoe kan dat?

27 september 2023

Spreker Ed Sander geeft deelnemers aan zijn studiereizen naar China een unieke reader met 300 pagina’s aan artikelen. Omdat hij die niet mee wil sjouwen vanuit Nederland kocht hij in China online voor een paar euro één print-on-demand testexemplaar. Wat betekenen dit soort ontwikkelingen voor onze supplychains?

‘In China zijn in de laatste 10 jaar nieuwe vormen van e-commerce ontstaan die we hier nauwelijks kennen’, zegt Sander. ‘Naast zogenaamd ‘shelf-commerce’ kopen de Chinezen al jaren op ‘interest-based e-commerce’ en ‘content e-commerce’ platforms. Door middel van livestreams, gamification en big data wordt de consument aangezet tot aankopen.’

Tijdens zijn sessie op de PRINTmatters Vakdag op donderdag 12 oktober vertelt Ed Sander over de evolutie van e-commerce in China en hoe Chinese e-commerce innovaties die onze kant op komen een bedreiging vormen voor bestaande supplychains.

Mis deze sessie niet en kom luisteren naar het verhaal van Ed Sander. Bestel nu je gratis ticket en reserveer direct jouw plek.


De PRINTmatters Vakdag vindt plaats op 12 oktober 2023 in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Dit evenement is hét event voor iedereen die werkzaam is in de grafische branche, op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen op grafisch gebied, vakgenoten wil ontmoeten en inspiratie wil opdoen.

Bezoek de website voor meer informatie