Abonneren  Inloggen

UPM Specialty Papers introduceert composteerbaar etiketpapier voor fruit- en groentestickers

25 september 2023

UPM Specialty Papers biedt nu een composteerbare oplossing voor op papier gebaseerde voedselstickers. Een breed scala aan etiketpapieren van UPM Specialty Papers is gecertificeerd als industrieel en thuis composteerbaar, waardoor klanten en merkeigenaren kunnen voldoen aan de EU-vereisten voor de verpakking en verpakkingsafvalverordening (PPWR).

UPM LabelCoatTM en UPM LabelCoatTM Prime labelfrontpapieren zijn gecertificeerd als zowel industrieel (EN13432:2000) als thuiscomposteerbaar (NFT51-800:2015). De norm voor industriële composteerbaarheid is dat materiaal in minder dan twaalf weken in de bodem uiteenvalt.

De certificering voor composteerbaarheid zorgt ervoor dat de etiketteringsmaterialen, onder de juiste omstandigheden, worden afgebroken tot compost die geschikt is voor plantengroei. ‘De certificering van de composteerbaarheid legt ook de lat hoog als het gaat om het garanderen van de niet-ecotoxiciteit van het materiaal. Daarom bevestigt de certificering onze toewijding aan productveiligheid en benadering van duurzaam productontwerp’, zegt Susanna Hyrkäs, Senior Manager, Sustainability, UPM Specialty Papers.UPM Specialty Papers op de PRINTmatters Vakdag

Papierfabrikanten verzetten de bakens en consolideren op het gebied van grafisch papier. Ook de Finse papiergigant UPM doet dat. Blijft er nog papier over en tegen welke prijs? Ruud van den Berg, senior vice president global sales UPM communication papers, komt speciaal naar de PRINTmatters Vakdag om de ontwikkeling toe te lichten. Zijn sessie: ‘Blijft er genoeg papier verkrijgbaar en tegen welke prijs?’ is 15:15 - 15:45 uur gratis bij te wonen. Bezoek de website voor meer informatie of reserveer direct jouw gratis ticket.