Abonneren  Inloggen
Van onze partner SCREEN Europe

Wereldprimeur van SCREEN op Labelexpo

8 september 2023

SCREEN brengt 3 innovatieve oplossingen voor verpakkingsdrukkers op de beurs van 11-14 september in Brussels Expo; een integratie van SCREENS printoplossing met Nilpeter’s flexo knowhow voor veredeling, een wereldprimeur van de inline digital primer voor de inkthechting en de inkjetpers voor papieren verpakkingen.

SCREEN en Nilpeter presenteren een innovatieve inline oplossing om te voldoen aan de toenemende vraag naar de inline combi van digitaal printen en veredeling. De nieuwe oplossing combineert de nieuwe Truepress LABEL 350UV SAI-technologie van SCREEN met Nilpeters ultramoderne FA-Line flexoplatform. De Truepress LABEL 350UV SAI S-eenheid biedt tot 7 digitale kleuren, waardoor een groter kleurengamma en hoogwaardige afdrukken in wit mogelijk zijn. Geïntegreerd met Nilpeters FA-Line met veredelingsings-oplossingen, maakt de inline oplossing een efficiënte productie van labels met toegevoegde waarde mogelijk.

Revolutionaire primer

SCREEN toont een prototype van een in-line digitale inkjetprimer voor zijn vlaggenschip, de digitale etikettenpers, de Truepress LABEL 350UV SAI. Die zal als wereldprimeur in Brussel te zien zijn. Deze nieuw ontwikkelde functie pakt een van de grootste uitdagingen in digitaal UV-inkjetprinten aan, namelijk slechte inkthechting op bepaalde substraten. Van oudsher lost men het probleem van een slechte inkthechting op door het substraat vooraf te primen, voordat de etiketten worden afgedrukt. De geavanceerde ontwikkeling van SCREEN elimineert deze extra stap door een in-line digitale primer direct in de digitale drukpers op te nemen. Deze oplossing waarbij de primer alleen op de plekken komt waar inkt is aangebracht, maakt dat het substraat de originele look and feel behoudt. De inline primer bespaart tijd en middelen, en zorgt voor een superieure inkthechting op een breed scala aan substraten.

Voedselveilige inkt

SCREEN presenteert ook de Truepress PAC 520P digitale inkjetpers voor papieren verpakkingen. Volgens Screen is het een snelle digitale inkjetpers op waterbasis voor op papier gebaseerde verpakkingssubstraten met een veel lagere milieu-impact dan conventionele drukprocessen. De Truepress PAC 520P maakt gebruik van nieuw ontwikkelde gepatenteerde pigmentinkten op waterbasis die voldoen aan de toepasselijke voedselveiligheidsvoorschriften.

SCREEN is op Labelexpo Europe te vinden in hal 9, stand B30.