Abonneren  Inloggen

Supermarktfolder Dirk favoriet bij consumenten, folders van HEMA en ALDI bekroond met vakprijs

21 juni 2023

Tijdens het Retail Outlook Event op 20 juni zijn de winnaars van de ‘Beste Folder Awards’ 2023 bekendgemaakt. De papieren folder én de online folder van Dirk zijn bekroond tot overallwinnaars van de consumentenverkiezing ‘Beste Folder Awards’ 2023. Naast Dirk namen ook Groenrijk, Etos, Kruidvat, Leen Bakker en Action een prijs in ontvangst tijdens het Retail Outlook Event.

Voor het eerst zijn er dit jaar ook vakprijzen vergeven. Deze prijzen werden aan HEMA en ALDI toegekend. De vakprijzen staan los van de consumentenprijzen. Een deskundig jurypanel heeft genomineerden aangedragen, die tijdens een juryoverleg werden besproken én beoordeeld. Hier is, voor zowel papieren als online folders, een top 3 uit gekomen. Na een toelichting door de vakjury stemden de aanwezige retailers voor hun favoriet.

Vooruitstrevend

De papieren folder van HEMA en de online folder van ALDI werden uiteindelijk bekroond tot winnaars van de vakprijzen. Volgens de jury heeft de papieren folder van HEMA een goede mix van inspiratie, modelkeuze en actieproducten en is het daarmee een inspirerende reflectie van écht HEMA. De digitale folder van ALDI is volgens de jury een voorbeeld voor alle retailers. Door het vooruitstrevende gebruik van nieuwe technische functionaliteiten ontstaat er een juiste mix tussen inspiratie, sfeer en aanbiedingen.

Wie zijn de winnaars van de consumentenprijzen? In deze editie van de ‘Beste Folder Awards’ zijn er binnen vijf categorieën prijzen uitgereikt, onderverdeeld in een papieren winnaar en een online winnaar. Daarnaast is er een overalltitel voor zowel de papieren als online folder.

Consumenten hebben gesproken: dit zijn de winnaars van de ‘Beste Folder Awards’ 2023!

Winnaar papieren folder

 • Bouwmarkt, tuin en dier: Groenrijk
 • Persoonlijke verzorging: Etos
 • Slapen / wonen: Leen Bakker
 • Supermarkt / slijterij: Dirk
 • Warenhuis: Action
 • Overall: Dirk

Winnaar online folder

 • Bouwmarkt, tuin en dier: Groenrijk
 • Persoonlijke verzorging: Kruidvat
 • Slapen / wonen: Leen Bakker
 • Supermarkt / slijterij: Dirk
 • Warenhuis: Action
 • Overall: Dirk

Adviesbureau Q&A voert de verkiezing ‘Beste Folder Award’ jaarlijks uit in samenwerking met Spotta en WePublish & Publitas. In de afgelopen maanden hebben consumenten hun favoriete folders ruim 91.000 beoordelingen gegeven.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters