Abonneren  Inloggen
Van onze partner GrafiStore

Automatiseren zonder programmeerkennis

17 februari 2023

Automatiseren voor de nabewerking: eventjes een impositie maken, een aanlegtekentje erbij, datamatrix erbij plaatsen, PDF exporteren en naar de printer sturen.
Het lijkt simpel, maar die handeling kost best wat werk.

Zo’n datamatrix is nodig voor de volgorde voor de vergaarmachine. Wat je vaak ziet is dat er maar één iemand in het hele bedrijf is die dit kan én dat de datamatrix op ieder vel anders is. Hoe automatiseer je dat nu zonder programmeerkennis?

Klaar met één druk op de knop

Eigenlijk wil je een PDF met één druk op de knop op inslag zetten voorzien van aanlegtekens en datamatrix-codes voor de vergaarmachine. Zo stroomlijn je een productieproces. De stelling is dat een ervaren DTP’er aan het werk is.

Bij 15 jobs al een winst van 1,5 uur

Ga uit van ± 6 minuten naar 1 minuut per job. Dit is bij 15 jobs al een winst van 1,5 uur. Natuurlijk moet je beschikken over software als Adobe InDesign, Illustrator of Adobe Acrobat Pro. Bijgaand zorgen Enfocus PitStop Pro en Nederlands’ meest gebruikte impositie-applicatie Quite Imposing Plus voor de grootste automatiseringsslag.

Eenvoudig stappenplan

Voor bovenstaand probleem is een eenvoudig te volgen 3-stappenplan beschikbaar.
Bij de lezers van PRINTmatters magazine 1 2023 valt die info deze week op de mat.
Grafistore geeft in elke editie van PRINTmatters magazine tips & tricks voor een automatiseringsvraagstuk.


Neem een abonnement op PRINTmatters en voorzie jouw onderneming met regelmaat van heldere korte oplossingen voor automatiseringsvraagstukken in jouw grafimedia-onderneming.