Abonneren  Inloggen

Printing Wonderland: Samen printen, samen proosten

16 februari 2023

It giet oan! Op vrijdag 24 november 2023 organiseert Probo in Dokkum Printing Wonderland. Een groots event voor de branche waar de printprofessional volop inspiratie kan opdoen. ‘Ons hele jaar staat in het teken van Printing Wonderland, met als hoogtepunt het live event in november. Tickets kunnen vanaf nu geclaimd worden, op is op!’

Marketingmanager Femke Dijkstra en commercieel manager Douwe Pieter van der Galiën stralen als ze het erover hebben. ‘We zijn inmiddels een half jaar bezig met de voorbereidingen en het wordt groots’, vertelt Femke. Haar collega vult haar aan: ‘Elke sessie komen we weer een stapje verder en krijgen we een nog grotere glimlach op het gezicht. Dit event wil je als printprofessional niet missen!’ Hoewel Probo het festival organiseert, staat de dag zeker niet in het teken van de Friese printfabriek, die momenteel de grootste digitale printlocatie van Europa is. ‘We willen de branche een boost geven en het gezamenlijk succes vieren’, vertelt Femke. ‘Samen printen en samen proosten.’

Beleving

Voorheen organiseerde Probo om de 2 jaar een eigen event. In 2018 gebeurde dit – vanwege corona – voor het laatst. Douwe Pieter: ‘Tijdens de eerste editie van Printing Wonderland, vorig jaar op de Sign & Print Expo in Gorinchem, kregen we veelvuldig de vraag wanneer we weer een festival zouden organiseren. Eerder deden we dit in juni, maar omdat veel klanten dan juist in de piek van het jaar zitten, gaan we nu voor een wintereditie.’ Femke vult aan: ‘Compleet in winterse sferen met uiteraard een Fries sausje. Op het programma staan topsprekers, we delen kennis, inspiratie en alles is gericht op beleving. Wanneer je geïnspireerd wordt en samen iets unieks meemaakt, volgt de verbinding vanzelf.’ Als klap op de vuurpijl krijgen de 100 loyaalste klanten van Probo een overnachting aangeboden op een unieke Friese locatie die omgetoverd wordt tot ‘Print Village’. Douwe Pieter: ‘We bieden ze een weekend met branchegenoten in onze mooie regio. Uiteraard krijgen overige bezoekers ook de gelegenheid om te blijven slapen tegen een gereduceerd tarief.’

Nu nog weiland, maar in november staat er een grote
bedrijfsunit.

Bouw nieuwe hal

Hoofdlocatie van de dag is een nog te bouwen hal. Daar waar nu nog weiland te zien is, staat eind november een 2.500 vierkante meter grote bedrijfsunit. De eerste paal gaat in het voorjaar de grond in. ‘Onze gasten zijn in november zowel binnen als buiten welkom. Er komen meerdere print-experiences, natuurlijk een ijsbaan en een leverancierscafé in de sferen van een skihut. ’s Avonds gaat het feest los met een aantal bekende artiesten. De komende tijd maken we elke maand een spreker of artiest bekend’, vertelt de marketingmanager.

Uiteraard is aan de Dokkumer Fortuinweg ook ‘het productiehuis van de klanten’ te bezichtigen. ‘Klanten gaan ons steeds meer zien als hun productiehuis. En dat is ook precies onze bedoeling. We zetten de deuren graag voor ze open, zodat ze met eigen ogen kunnen zien wat er allemaal mogelijk is’, vult Douwe Pieter aan. ‘In november zijn we in het bezit van de nieuwste print- en afwerkingsmachines. Het is voor een printprofessional heel gaaf om te zien waar zijn prints geproduceerd worden.’

Business verder brengen

Komend jaar focust Probo zich vooral op leverbetrouwbaarheid en kwaliteit. ‘En daar is de nieuwe hal zeker een onderdeel van’, vertelt Douwe Pieter. ‘Het geeft ons namelijk de mogelijkheid om het assortiment en onze services uit te breiden.’ Probo is continu toekomstgericht bezig om eraan bij te dragen dat hun klanten ook overmorgen relevant zijn in hun markt. ‘Daarom hebben we ons bijvoorbeeld tot doel gesteld om op termijn 30 procent van de orders verpakkingsloos aan te bieden. Dit kunnen we dankzij onze bezorgdienst ONB. Het is een onderwerp dat tijdens het festival terugkomt in de vorm van circulariteit, net als ons nieuwe plaatmateriaal Sign Again.’ Dit materiaal is volledig gerecycled uit eigen snijafval en in de toekomst ook uit geretourneerd bannermateriaal van klanten. ‘Circulariteit is echt een thema voor printprofessional en dus ook voor ons.’

Printwereld leeft

Bovenal wil Probo met Printing Wonderland laten zien dat de printwereld leeft; print is breder dan ooit. ‘We werken met z’n allen in een prachtige branche, met veel nieuwe markten en oplossingen. Veel partijen zijn op zoek naar inspiratie en kennis om te groeien. Dat willen we ze het komende jaar én op 24 november volop bieden’, aldus Femke. ‘Printing Wonderland moet je echt niet willen missen’, vult Pieter Douwe haar aan. ‘We hopen dat mensen er straks vandaan komen en zeggen: “Wat een feest. Ik heb veel geleerd, het geeft me weer koers en nieuwe energie. Ik kan niet wachten op de volgende editie!”’

Scan de QR-code of klik hier om snel naar de aanmeldpagina te gaan.

Het jaar 2023

‘Het komend jaar staat voor ons in het teken van Printing Wonderland, met als hoogtepunt het live event in november. Het wordt een jaar met prikkelende content en toffe, inspirerende verhalen. We trappen af met een samenwerking met Nowmads, waarmee we retail-inspiratiereizen naar Amsterdam en Londen organiseren. Alles draait dit jaar om inzichten waarmee de printprofessional zijn business verder kan brengen. We zijn er voor hem: voor de print van vandaag en de oplossingen van overmorgen’, aldus marketingmanager Femke Dijkstra.

Het festival Printing Wonderland is exclusief voor printprofessionals. De loyaalste klanten van Probo én de lezers van PRINTmatters kunnen vanaf nu hun gratis tickets claimen. Inschrijven is noodzakelijk en kan voor 2 personen per bedrijf via het scannen van de qr-code. Na 2 weken gaat de inschrijving open voor andere klanten en geïnteresseerde printprofessionals. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

Tekst: Suzanne Hellendoorn