Abonneren  Inloggen

Italiaanse kunstenaar gaat kunstwerk maken op papier van 1 kilometer lang

1 december 2022

De Italiaanse kunstenaar Enrico Mazzone (Turijn, 1982) maakte met zijn “Rubedo”, een visuele weergave van de Goddelijke Komedie, het grootste kunstwerk dat ooit op papier is gemaakt. Het heeft een hoogte van 4 meter en een lengte van 97 meter is en het kostte Mazzone ongeveer 6.000 potloden en een periode van vijf jaar om het te voltooien. Na het voltooien van "Rubedo" ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zijn nieuwste project wordt The Book of Revelation, gereproduceerd op papier met een totale lengte van een kilometer.

Enrico Mazzone tekent duizenden kleine puntjes extreem dicht bij elkaar, zodat gebieden helemaal gevuld worden. Vanwege de enorme omvang van dit nieuwe kunstwerk zal de kunstenaar het in vier delen van 250 meter voltooien.

Gerecycled papier

Koehler Paper sponsort 250 meter van het nieuw ontwikkelde Koehler Eco® Black gerecycled papier voor dit project. Het papier heeft een diepe zwarte kleur en wordt wordt CO2-neutraal geprocuceerd. Daarnaast is het voorzien van Blauwe Engel en EU-ecolabels. ‘We zijn erg blij dat ons papier weer de kans krijgt om te laten zien wat het in zich heeft en dat we een steentje kunnen bijdragen aan het succes van dit grootschalige project’, zegt Udo Hollbach, directeur van de Koehler Paper in Greiz. ‘We zijn erg enthousiast om te zien hoe het boek Openbaring eruit zal zien in de moderne interpretatie van Enrico Mazzone’, vervolgt hij.

Enrico Mazzone aan het werk

Bron: Koehler Paper


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters