Abonneren  Inloggen

Australische drukkerij Ovato in problemen

25 juli 2022

De Australische drukkerij-gigant Ovato heeft vorige week vrijwillig faillissement aangevraagd. Door deze ontwikkeling staan honderden banen op het spel.

Een herstructurering van het bedrijf 18 maanden geleden heeft niet het gehoopte resultaat gebracht. FTI Consulting neemt het dagelijks beheer over van Ovato, een ASX-genoteerd bedrijf met vestigingen in NSW, Queensland, Victoria, West-Australië en Nieuw-Zeeland.

Ovato, dat onder meer Australian Women's Weekly, Gourmet Traveller, The Economist, Woman's Day en massacatalogi voor onder meer Harvey Norman, Coles en Woolworths drukt, blijft in bedrijf terwijl de financiële positie wordt beoordeeld. Overnamekandidaten dienen zich voor donderdag 28 juli te melden, waarna een beslissing wordt genomen over de toekomst van het bedrijf.