Abonneren  Inloggen

Agfa-Gevaert neemt Inca Digital Printers over

20 april 2022

Agfa-Gevaert neemt Inca Digital Printers over en zet een belangrijke stap in haar digitale printactiviteiten met speciale focus op groei in de verpakkingsmarkt.

Verpakkingsdrukwerk

De Agfa-Gevaert Groep kondigde vandaag aan dat het Inca Digital Printers zal verwerven, onder voorbehoud van het voldoen en verkrijgen van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen. De overname versterkt Agfa's positie op het gebied van digitaal printen op hoge snelheid en zorgt voor een extra focus op de markten voor verpakkingsdrukwerk.

Digitaal printen

‘De overname van Inca is een belangrijke stap in Agfa’s transformatie. Digitaal printen is een winstgevende groeimotor voor de Groep met een enorm potentieel dat verder zal worden versneld door de toevoeging van Inca’, zegt Pascal Juéry, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Inca Digital Printers

Inca Digital Printers is een in Cambridge UK gevestigde ontwikkelaar en fabrikant van geavanceerde high-speed print- en productietechnologieën voor sign- en displaytoepassingen en voor de snelgroeiende digitale printmarkt voor verpakkingen.

Portfolio

De overname omvat het portfolio van bestaande high-speed multi pass printers, inclusief een sterke serviceorganisatie; een nieuw ontworpen lijn van single-pass printers voor verschillende verpakkingstoepassingen, evenals een gezamenlijke ontwikkeling van een op maat gemaakte in-line printengine in samenwerking met de toonaangevende fabrikant van golfkartonplaten BHS Corrugated.

Knowhow bundelen

Stephen Tunnicliffe-Wilson, CEO/CTO van Inca Digital Printers Ltd.: ‘De overname door Agfa stelt ons in staat onze technologische knowhow te bundelen en zal ons in staat stellen om wereldwijd een toonaangevende fabrikant van digitale verpakkingspersen te worden. Ons nieuwe moederbedrijf heeft blijk gegeven van een langdurige toewijding aan de markt voor digitaal printen en we zijn buitengewoon trots en kijken ernaar uit om deel uit te maken van de Agfa-familie.’

Bron: Agfa