Abonneren  Inloggen

Mediahuis België profiteert van digitale transitie

8 maart 2022

In een interview in DeMorgen vertelt Thomas Leysen, voorzitter Raad van Bestuur van uitgeverij Mediahuis, dat de digitale producten voor groei zorgen. De papieren krant zal volgens hem ‘verder terrein moeten prijsgeven’.

De uitgeverij wil naast de vaste journalisten, ook de freelancers tegemoet komen met evenwichtige overeenkomsten. Vorige maand drong de Vlaamse journalistenbond VVJ bij uitgeverijen aan op indexering, in verband met snel stijgende inflatie en samenhangend verlies van koopkracht. Leysen laat weten dat de uitgeverij genoeg financiële ruimte heeft voor indexactie. Dit is voornamelijk te danken aan de digitale abonnementen.

Leysen: ‘Mediahuis boekte in 2021 recordresultaten. De groep ontstond in 2013 na de fusie tussen Concentra en Corelio. Onze omzet was toen minder dan 300 miljoen euro. Dit jaar zullen we eindigen op meer dan 1,1 miljard euro. Dat is natuurlijk vooral het gevolg van onze overnames in Nederland, Ierland, Luxemburg en Duitsland. Ons model om kranten om te bouwen tot digitale nieuwsmerken blijkt zeer succesvol.’

Bron: DeMorgen en Villamedia