Abonneren  Inloggen

SCREEN ziet vraag naar digitale technologie groeien in Duitsland

24 februari 2022

SCREEN Europe, dat meer dan 200 eenheden digitale inkjetprinters voor etiketten heeft verkocht, heeft de vraag naar digitale printapparatuur in Duitsland de afgelopen jaren zien toenemen.

Digitale printtechnologie

‘Dit wordt gedreven door de behoefte aan snelle en flexibele printtechnologie die in staat is om relatief kleine oplagen snel te leveren, en met een hoge printkwaliteit die overeenkomt met die van offset’, zegt Patrick Jud, Area Director DACH bij SCREEN Europe. ‘Bovendien is digitale printtechnologie energiezuiniger en produceert het minder afval dan conventionele printtechnologie, waardoor het voldoet aan de steeds ambitieuzere duurzaamheidseisen van Duitse bedrijven’

Investering

Onlangs is er bij de Duitse drukkerij Maschinenbau Sobkowiak geïnvesteerd in een SCREEN Truepress L350UV+ labelprinter. Een welkome aanvulling, aangezien de toenemende vraag naar etiketten bij het bedrijf bijna verdubbeld is door de pandemie.

Voldoet aan behoeften van klanten

‘Met de L350UV+ hebben we geüpgraded naar een veel snellere digitale inkjetprinter - en daarmee een betere afdrukkwaliteit, hogere resolutie en betrouwbaarheid gekregen dan onze vorige generatie inkjetapparatuur’, zegt Uwe Sobkowiak, CEO van Maschinenbau. ‘Het voldoet aan onze behoeften en die van onze klanten. Het heeft ons geholpen de uitdaging van de toenemende vraag naar etiketten aan te gaan, vooral in de voedingsindustrie.’

Duitse investeringen

‘De groei van Duitse investeringen in digitale printtechnologieën die we vandaag zien, zal de komende jaren waarschijnlijk aanhouden of zelfs versnellen’, zegt Patrick Jud.

Over Maschinenbau

Maschinenbau, gelegen in de buurt van Düsseldorf, betrad de Duitse markt voor labelprinten in 2014, nadat het een reputatie had opgebouwd als fabrikant van industriële machines. Een van zijn klanten was een verpakkingsbedrijf, dat naast productieapparatuur ook printdiensten nodig had. Dankzij de expertise van het bedrijf op het gebied van machines bleef Maschinenbau voorop lopen op het gebied van technologie in de printindustrie. Het was een van de eerste Duitse drukkerijen die overstapte op 100% digitaal printen.