Abonneren  Inloggen
Van onze partner Digitaal labels printen

Digitaal labels printen

13 september 2021

Al sinds 1978 pioniert Domino met innovatieve inkjet technologieën en inmiddels bestaat de productenrange uit een imposante reeks printers van diverse technologieën. Domino heeft wereldwijd reputatie opgebouwd voor het leveren van bewezen betrouwbare printoplossingen, maar staat evengoed bekend om zijn uitstekende klantenservice en ondersteuning. Afhankelijk van de sector, toepassing en de te printen ondergrond adviseert Domino haar klanten de best passende printtechnologie.

Innovatie in labels printen

Afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in onderzoek, ontwikkeling, service en innovatie. De UV inkjet label persen van Domino hebben de afgelopen decennia bewezen een betrouwbaar product te zijn voor het digitaal printen van labels. De N-Serie persen van Domino spelen een sleutelrol bij het veranderen van de manier waarop etiketten wereldwijd geproduceerd worden. ‘Bij de ontwikkeling van onze producten hebben we ons, op basis van feedback van onze klanten, op drie hoofdgebieden gericht: consistente printkwaliteit op hoge snelheid, gebruiksgemak en flexibiliteit. Zo hebben we er het volste vertrouwen in dat labeldrukkers het hoogste rendement halen uit hun digitale printinvestering’, aldus Ruud Bos, OEM manager Europe en commercieel verantwoordelijk voor de verkoop van de Digital Printing producten in de Benelux.

Geavanceerde functies

De hoogwaardige 7-kleuren digitale labelpersen van Domino barsten van de geavanceerde functies. De Intelligent Technology of i-Tech-functies, staan voor ontwikkelingen die efficiëntie, gebruik, functionaliteit en betrouwbaarheid meetbaar verbeteren.

Een ander voorbeeld is het i-Tech ActiFlow-systeem. Dit systeem recirculeert automatisch inkt in de printkop om luchtbellen te verwijderen. Het i-Tech UltraMix-inktsysteem, zorgt ervoor dat de witten inktpigmenten zich goed blijven vermengen. Tot slot is er nog i-Tech StitchLink. Een systeem dat het uitlijnen en stitchen van printkoppen heel eenvoudig maakt.

Geautomatiseerde reiniging met i-Tech CleanCap2

Industriestandaard

De pers gebruikt de industriestandaard ESKO digitale front-end, die betere prestaties levert bij het printen van variabele data. Daarnaast produceert de pers proceskleuren zoals oranje en violet om inktverbruik te verminderen en een groter kleurenbereik te bieden. Ondersteuning van het industriestandaard JDF/JMF-gegevensoverdrachtformaat maakt geautomatiseerde opdrachtinstelling en rapportage mogelijk. Dit betekent ook dat integratie met vooraanstaande managementinformatiesystemen vrij eenvoudig is: klaar voor de cloud.

Maximale flexibiliteit

Om als labelprinter maximale flexibiliteit te bieden, is de pers zowel als stand-alone of hybride leverbaar. Standaard is de printbreedte 333 cm. In configuraties waar alleen gebruik wordt gemaakt van CMYK (OV) kan Domino breedtes leveren tot aan 556 cm. De maximale printsnelheid bedraagt 70 m/min.

Kortom, de pers stelt de labelproducent in staat om omzetgroei en een hogere winstgevendheid te bereiken. Verder lezen? Kijk voor meer informatie op de website van Domino, of neem contact op met Ruud Bos.