Abonneren  Inloggen

Wedstrijd Box your book

11 januari 2021

Een boekendoos ontwerpen van een van je lievelingsboeken. Dat is het onderwerp van de wedstrijd die op 1 oktober is gelanceerd door de Stichting Handboekbinden. Meedoen/inschrijven kan nog tot 1 februari.

Deze keer geen boek in de hoofdrol, maar de speciale zelfgemaakte verpakkingen ervan. Deelnemers van de wedstrijd laten zich bij het maken van de boekendoos inspireren door de vormgeving, het karakter en/of de inhoud van het boek. Voorwaarde is dat het een boek is, dat in de boekwinkel, boekenmarkt of antiquariaat is gekocht en daarna niet is herbonden of gerestaureerd.

Out-of-the-box denken

Hoewel er enkele beperkingen zijn, nodigt de wedstrijd ‘Box-Your-Book’ uit om ‘out-of-the-box’ te denken. Zowel originaliteit en ontwerp, als technische uitvoering worden door de deskundige jury beoordeeld. Hierbij staat de samenhang met het gekozen boek voorop.

Catalogus

Alle inzendingen zullen worden gefotografeerd en met beschrijving worden opgenomen in een bijzonder vormgegeven catalogus, natuurlijk ook in een doos. Iedere deelnemer ontvangt een exemplaar. De catalogus zal een fantastische verzameling handgemaakte dozen laten zien, een bron van inspiratie voor de (amateur) handboekbinder.

Expositie

Er is in deze wedstrijd geen eerste, tweede of derde prijs te behalen. De 50 best beoordeelde werken zullen worden genomineerd en opgenomen in de expositie die op meerdere plaatsen in Nederland en hopelijk België te zien zal zijn. 

Inschrijven

Iedereen, beginner of gevorderde, kan mee doen aan de wedstrijd. Ontwerp en maak een geheel eigen doos voor je favoriete roman, dichtbundel of kinderboek. Inschrijven kan via deze link.