Abonneren  Inloggen

Etikettendivisie van iPB Printing naar Geostick

10 augustus 2020

Per 1 augustus 2020 heeft Geostick in Uithoorn de zelfklevende etiketten divisie van iPB Printing B.V. in Reusel overgenomen. iPB Printing richt zich nu op de verdere groei van haar in-mould labels (IML) en flexibele verpakkingen activiteiten.

De Geostick Groep versterkt hiermee opnieuw haar positie in zelfklevende etiketten, in navolging op eerdere overnames van LabelMed, LabelForm, Etiket BV en Wyt gevaarsetiketten. ‘Wij hebben in Geostick een betrouwbare en goede partner gevonden waar we onze klanten met een gerust hart aan kunnen overdragen,’ aldus Bart Lavrijsen (m), commercieel directeur van iPB Printing.

Zelfklevende etiketten

‘De focus van iPB Printing op IML en flexibele verpakkingen biedt ons een geweldige kans om onze positie in onze core business van zelfklevende etiketten verder te versterken met een mooie lijst van trouwe klanten die we naast labels ook kunnen ondersteunen vanuit onze Print & Labeling Solutions divisie,’ aldus Peter Berveling (r), 3e generatie eigenaar van het familiebedrijf Geostick. De onderneming investeerde recent ook in 4 HP verpakkingspersen.

Over iPB Printing

iPB Printing is een innovatieve drukkerij, gespecialiseerd in in-mould labels en flexibele verpakkingen. Het familiebedrijf is op basis van een uitstekende service uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de Europese markt, en groeit ook daarbuiten sterk.

Met een modern machinepark en goed opgeleid personeel is iPB Printing volledig ingericht op een dynamische markt die steeds vaker om kleine tot middelgrote runs vraagt. iPB Printing onderscheidt zich naast een kwalitatief hoogwaardig product dan ook door zeer korte doorlooptijden en een hoge leverbetrouwbaarheid.

Ook op het gebied van verduurzaming toont iPB printing zich al jaren een actieve partner in de verpakkingsketen, o.a. door te investeren in energiezuinige LED droging, het gebruik van mono-materialen en het testen van innovatieve bio-kunststoffen. Door deze investeringen in kennis en samenwerking wordt een steeds hogere mate van hergebruik en recyclebaarheid bereikt, zónder inbreuk te doen aan de hoge eisen die bijvoorbeeld voedselverpakkingen aan iPB stellen.

Over de Geostick Groep

De Geostick Groep is een Nederlands familiebedrijf op het gebied van labels & flexibles en is marktleider op het gebied van digitaal produceren. Binnenkort verhuist het hoofdkantoor en productielocatie binnen de gemeente naar een nieuwbouwlocatie in Uithoorn. Het familiebedrijf bestaat ruim 96 jaar en is zeer vooruitstrevend, met onder andere een state-of-the-art machinepark en innovatieve druktechnieken zoals Mosaic, Collage en digitale zilverinkt. Ze levert als totaalleverancier maatwerk en is flexibel als het gaat om levertijden en (kleine) oplages. Maatschappelijke verantwoordelijkheid staat hoog in het vaandel bij Geostick. Dit uit zich onder andere in focus op duurzame verpakkingsmaterialen (composteerbaar, biobased en/of recyclebaar), low migration inkt, alle BRC- , ISO- en EN 13432-certificeringen en het recyclingprogramma van rugpapier dat ze haar klanten aanbiedt. Dit resulteert in een EcoVadis-notering bij de top 9% van alle deelnemende bedrijven die aangesloten zijn bij dit duurzaamheidsratingplatform, dat bedrijven beoordeelt op het gebied van milieu, arbeidszaken, eerlijk zaken doen en inkoop. 

Feiten en cijfers Geostick Groep 2019:
55 productiemachines
4 locaties, waarvan 3 productielocaties
295 medewerkers
omzet 60 miljoen