Abonneren  Inloggen

Flexoprint Group onderdeel van labelgroep Optimum

21 juli 2020

De FlexoPrint Group, producent van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van Optimum Group in Alkmaar. De FlexoPrint Group bestaat uit FlexoPrint in Randers, Denemarken, en H&T Labelprint, een fusie van H&P Etiketten en TOM Etiketten in het Duitse Salzbergen en Greven.

Met de toevoeging van de FlexoPrint Group bestaat de Europese label printing groep Optimum nu uit 12 bedrijven, met elk haar eigen product/marktcombinatie, in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. De drukkerijen van Optimum Group zijn gespecialiseerd op het gebied van UV Flexo rotatiedruk en digitaal drukwerk voor afnemers in food, retail, cosmetica, pharma, home en personal care, logistiek en de chemische industrie.

Optimum Groep

De overname past binnen het meerjaren strategisch groeiplan van Optimum, dat gericht is op capaciteitsuitbreiding, productverbreding, schaalvergroting, internationalisering en verdere verhoging van het serviceniveau. Vorig jaar nam het nog Belona in Oud Gastel en Megaflex in Bladel over. In juni 2020 nam de groep nog de Telrol Group over, bestaande uit de etikettenspecialisten Telrol en Kolibri Labels.

Merken van de labelgroep

De merken die Optimum Groep vanuit het hoofdkantoor in Alkmaar voert zijn: ASQ Labels, Belona, EPB, Etiket Nederland, FlexoPrint, Kolibri, Megaflex, Speciaal drukkerij Max Aarts, Telrol, Vila Etiketten en W&R Etiketten. Optimum Group is onderdeel van IK Investment Partners. Bovenstaande afbeelding is een shot uit de 'Virtual Fair' van Optimum Groep.

Managementteam Flexoprint

Het managementteam van FlexoPrint, bestaande uit voorzitter Svend Lynge Jorgensen, ceo Lars Ole Nauta en cfo Jens Brusgaard, blijft in haar huidige functie binnen de organisatie.