Abonneren  Inloggen

AI in de grafische industrie

12 september 2019

Op donderdag 26 september organiseren CMBO en NVBA in samenwerking met Ricoh Nederland een bijeenkomst over Artificial Intelligence (AI) in de grafische en documentindustrie. Centraal thema is: ‘Blijven we zelf nadenken of vertrouwen we het de computer toe’?

Uit het persbericht
Software is hyperefficiënt geworden en de digitalisering is overal. Is AI een verlengstuk van onszelf, waarbij wij zelf de controle houden? Of kunnen wij vertrouwen op de computer en belangrijke beslissingen aan algoritmes overlaten? En wat betekent deze ontwikkeling voor de grafische en document-industrie? Tijdens deze bijeenkomst zetten we het allemaal voor je op een rij. Onder leiding van CMBO-bestuurslid Freek Kuin (drukkerij robstolk) geven vier sprekers, ieder vanuit zijn eigen invalshoek, antwoord op deze en andere vragen:

Robotics Proces Automation en AI - Remo Antonis, Accountmanager Business Solutions bij Ricoh Nederland
Hardwarerobots kennen we allemaal. Maar er bestaan ook softwarerobots: softwareprogramma’s die menselijk gedrag nabootsen. Virtuele medewerkers die een aanvulling vormen op het bestaande team. Bij de ontwikkeling van softwarerobots wordt steeds vaker gebruik gemaakt van nieuwe technieken als Machine lLarning, Natural Language Processing en Artificial Intelligence.

Digitalisering en AI in de grafische industrie - Robert Hartman, Business Development Manager bij Dataline Solutions
Dataline Solutions heeft als marktleider op het gebied van businesssoftware voor de grafische industrie (onder andere Multipress, het MIS/ERP-systeem voor drukkerijen) een goed zicht op de ontwikkeling van IT binnen die industrie. In toenemende speelt daarbij het verzamelen en verwerken van grote hoeveelheden data een belangrijke rol. Met name op die gebieden zal de toepassing van Artificial Intelligence steeds belangrijker worden.

Content management en AI - Ruud van Graafeiland, Managing Partner bij Benelux Group
Binnen de wereld van contentmanagement neemt volgens Gartner het Finse M-files een vernieuwende plaats in. Binnen bedrijven is het vaak moeilijk in te schatten waar bepaalde informatie is opgeslagen. M-files overstijgt dit probleem door een totaal nieuwe manier van organiseren, verwerken en bewaren, mogelijk door de inzet van Artificial Intelligence.

Ontwikkeling van AI bij grote Europese bedrijven - Michel Bouman, Territory Channel Manager Modern Workplace & A.I. bij Microsoft
Volgens EY zijn Nederlandse bedrijven voorlopers bij het implementeren van Artificial Intelligence - verdergaande digitalisering - in hun bedrijfsprocessen. Maar waar praten we dan precies over? Geeft het inderdaad een voorsprong? En welke juridische en ethische kwesties dienen zich aan? Wat is de visie van Microsoft hierop, ook als het gaat om de grafische en document-industrie?

Programma
15.30 uur Inloop
15.45 uur Event ‘Artficial Intelligence in de grafische en document-industrie’
17.45 uur Netwerkborrel
18.30 uur Einde bijeenkomst

Datum: 26 september 2019
Tijd: 15.45 uur-17.45 uur (inloop vanaf 15.30 uur; na afloop is er een netwerkborrel)
Locatie: Ricoh Nederland, Magistratenlaan 2, 5223 MD 's-Hertogenbosch
 
Aanmelden
De deelname is gratis, maar niet onbeperkt, dus mis het niet en meld je snel aan via de website van CMBO. Alle deelnemers ontvangen kort voor het event een definitieve bevestiging met een routebeschrijving.