Abonneren  Inloggen

Spelen met folie

20 maart 2019
Premium

De zogenoemde smartfolies zijn er al een tijdje, maar de toepassing er van neemt nu een vlucht. Een fantastisch product, waarmee je glazen of kunststof wanden met een druk op de knop onder meer ondoorzichtig kan maken.

Voor de duidelijkheid segmenteren we de soorten in switchfolie, projectfolie en touchfolie die zoals gezegd dimbaar zijn of interactieve eigenschappen hebben. Smartfolies krijgen hun eigenschappen dankzij een lichte elektrische spanning, waardoor folie al dan niet doorzichtig wordt, bepaalde patronen of logo’s zichtbaar gemaakt kunnen worden of de folie een glazen oppervlak zelfs in een touchscreen kan veranderen. Het is nu aan de signmakers om creatieve toepassingen te vinden.


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren