Abonneren  Inloggen

Meer FESPA-meters voor Mimaki

19 maart 2019

Op de signbeurs FESPA Global Print Expo in München, van 14 tot en met 17 mei, heeft Mimaki extra vierkante meters gehuurd om groter uit te pakken.

De gegroeide standomvang weerspiegelt volgens Mimaki niet alleen het brede portfolio, maar ook ‘de internationale groei, leidende positie op de markt en de toewijding aan het succes van de klant’. Mimaki zal het showplatform ook gebruiken om nieuwe producten met rijke mogelijkheden te lanceren, die de differentiatie en winstgevendheid van klanten stimuleren. De stand van Mimaki bevat vier bedrijfsonderdelen: Sign Graphics; Industrial Products; Textiles en 3D. ‘Door op onze grootste FESPA-stand ooit het slimste portfolio van cutting-edge technologieën te tonen, willen we onze duidelijke betrokkenheid bij de industrie laten zien. Dit wordt deels mogelijk gemaakt door een aantal van Mimaki's sterkste punten: onze flexibiliteit en R&D expertise,’ zegt Danna Drion, marketing manager, Mimaki EMEA.

Sign Graphics
Mimaki zal zijn vlaggenschip UV LED en eco-solvent roll-to-roll printsystemen laten zien, met print- en snijmogelijkheden voor grafische toepassingen. Deze oplossingen variëren van instapmodel tot hoogproductieve printers, en zijn ontworpen om printserviceproviders in staat te stellen te printen en winst te maken met behulp van Mimaki-technologie

 

Industriële producten
Voor de industriële markt zal Mimaki drie van zijn flatbed direct-to-shape UV LED digitale printers uit de UJF-serie tonen: de Mimaki UJF-7151plus, de Mimaki UJF-3042 MkII en de Mimaki UJF-6042 MkII.

Textiel
Centraal in de textielshowcase van Mimaki op FESPA staat de nieuwste dye-sublimatieprinter van het bedrijf: de Mimaki TS55-1800. Deze zakelijke printer richt zich op de instap- en mid-level markten en is ontworpen voor gebruikers die hoge productiviteit en hoge kwaliteit prints vereisen met levendige kleuren en beelden. De TS55-1800 is geschikt voor interieurstoffen, sport- en modekleding, vlaggen en tapijten.

3D
Mimaki zal 'de toekomst in kleur vormgeven' met zijn geavanceerde technologie voor additive manufactoring in kleur. De Mimaki 3DUJ-553 is erkend als het allereerste polymeer 3D-printsysteem dat meer dan 10 miljoen verschillende kleuren kan produceren. Met behulp van CMYK met witte en heldere inkten produceert het fotorealistische producten, met een rijke kleurexpressie inclusief steunkleur, tinten en kleurverlopen, evenals speciale effecten, zoals volledige transparantie en semi-transparante kleuren. Bezoekers van de Mimaki stand kunnen de 3DUJ-553 3D printer live in actie zien, en objecten zien produceren met superfijne details en gladde oppervlakken. Mimaki's 3D-printer is ideaal voor toepassingen zoals schaalmodellen, mock-ups en prototyping tot en met 3D-kunst, beeldjes en medische en educatieve hulpmiddelen en apparatuur.