Abonneren  Inloggen

Tegenvallende resultaten Cimpress

4 februari 2019

Cimpress-oprichter en algemeen directeur Robert Keane omschrijft de resultaten van Q2 als ‘de slechtste sinds een lange tijd’. Na het recente vertrek van ceo Trynka Shineman staat Keane zelf weer aan het roer.

Het lukte de web to print gigant niet om de begrote groeicijfers over de laatste drie maanden van 2018 waar te maken. Ondanks een groei van acht procent tot een omzet van 825,6 miljoen dollar, viel dat in het niet vergeleken bij de groei in diezelfde periode in 2017. Toen was het 32 procent, meldt printweek.com. De netto opbrengst steeg wel van  93,7 miljoen dollar naar 115,1 miljoen dollar. Maar die stijging was een gevolg van eenmalige baten plus de bijgetelde omzet van de acquisitie van BuildASign. Dat leek de onderliggende zwakte te verhullen. Keane meldde de investeerders dat de Q2-resultaten, die volgden op de ook al tegenvallende resultaten van Q1, een slecht kwartaal weergaven: de slechtste in een lange tijd.

Keane geeft zichzelf de opdracht op zoek te gaan naar de kern van de zwakke prestatie en daar tevens wat aan te doen. ‘De meeste uitdagingen hebben we onder controle. Andere liggen buiten onze invloedsfeer, zoals de toenemende advertentiebestedingen en lagere verkooptarieven door toenemende concurrentie en prijsstijgingen van vaste inkoopproducten, zoals papier.’ De leider had al een flinke lijst van punten die verbetering behoefden. Hij benoemde specifiek dat de ervaring van klanten niet goed genoeg was door zaken als bugs in het systeem en inadequate ‘tools’.

Keane blijft deze rol vervullen tot er een vervanger is gevonden voor Trynka Shineman, die vijftien jaar voor Vistaprint werkte, waarvan de laatste twee als ceo. Cimpress chief technology officer (cto) Maarten Wensveen vervult tijdelijk ook de rol van cto bij Vistaprint.